Неділя, 28.04.2024, 06:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Новини
Події [454]
Архів [19]
Анонси [0]
Оголошення та анонси подій
Шляхами подвигу і слави [2]
Ветеранам Великої Вітчизняної присвячується
Виховна робота [142]
Матеріали та звіти проведених виховних годин
Навчальна робота [26]
Навчальна робота
Відбіркова комісія [17]
ПОДІЇ ТА НОВИНИ КМК КНТУ
Головна » 2013 » Лютий » 18 » Храмове свято до 100-річчя відкриття домової церкви
12:00
Храмове свято до 100-річчя відкриття домової церкви

Уроки духовності

         Навчати – виховуючи. Таким постулатом керуються в Кіровоградському машинобудівному коледжі КНТУ,  де 12 лютого відбулася значима подія не лише для навчального закладу, а й для міської громади.

         Столітній ювілей колишньої домової церкви при Єлисаветградському реальному училищі зібрав у цей день представників культурно-мистецької еліти, духовенства, працівників та студентів коледжу, всіх небайдужих до славної події.

         Святкові заходи було розпочато з пастирського візиту духовенства Кіровоградської єпархії. На зустріч зі студентами та викладачами коледжу прийшли: благочинный храмів округу м. Кіровограда та Кіровоградського району,  намісник Свято-Єлисаветинського монастиря м. Кіровограда архимандрит Мануїл (Задніпряний),  прес-секретар Кіровоградської  єпархії протоієрей Роман Кондратюк, духовенство Кафедрального собору  м. Кіровограда на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

         Священики відслужили молебен трьом святителям – вселенським учителям Василію Великому, Григорію Богослову та Іоанну Златоусту на честь яких і було освячено домову церкву 12 лютого 1913 року.


         Протоієрей Роман Кондратюк звернувся до всіх присутніх  від імені правлячого  архієрея Кіровоградської єпархії, Його Високопреосвященства, архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Йоасафа, привітав зі столітнім ювілеєм освячення храма на честь трьох святителів, розповівши про життєвий шлях кожного з них та наголосив на важливості дотримання заповідей, за якими має жити кожен.  

         Хор священиків Кафедрального собору м. Кіровограда на честь Різдва Пресвятої Богородиці виконав многолєтіє всім, хто навчається та студентам Кіровоградського машинобудівного коледжу.


         Продовженням Храмового свята стала вечірня концертна програма та привітання від архимандрита Мануїла (Задніпряного), який підтримує добрі стосунки з навчальним закладом і не вперше благословляє колектив коледжу та студентів на добрі справи.


         На честь храму студентами коледжу та технічного університету було зібрано пожертву, що буде передана Товариству «Червоний Хрест». На святі була присутня Голова обласного осередку Гончаренко О.М., яка подякувала за зібрані речі та кошти й висловила сподівання, що плідна постійна співпраця з навчальним закладом буде продовжуватись.


         Окрасою свята став виступ муніципального камерного хору під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Ю.В.Любовича. Визнані й шановані майстри цього  колективу завжди є бажаними гостями навчального закладу. В цей вечір в залі з унікальними акустичними властивостями лунали неземної краси та звучання шедеври духовної музики.



         Директор коледжу Сторожук М.В. розповів про традиції й перспективи коледжу, зазначивши, що Храмове свято було навдивовижу урочистим і водночас затишним та домашнім, подякував учасникам та гостям, запросив на виставку: для всіх бажаючих познайомитися зі старовинними краєвидами міста та дізнатися більше про духовне життя Єлисаветграда-Кіровограда – відкрито експозицію робіт колективу авторів, створену з благословіння архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Йоасафа.


         Впродовж тривалого часу Єлисаветградське реальне училище було центром культурного, духовного, естетичного розвитку, давши світові чимало видатних осіб. В коледжі продовжують традиції, закладені талановитими педагогами, розвиваючи добрі починання на міцному ґрунті.


Категорія: Події | Переглядів: 576 | Додав: AnnaBevz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024