Четвер, 02.05.2024, 23:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Новини
Події [454]
Архів [19]
Анонси [0]
Оголошення та анонси подій
Шляхами подвигу і слави [2]
Ветеранам Великої Вітчизняної присвячується
Виховна робота [142]
Матеріали та звіти проведених виховних годин
Навчальна робота [26]
Навчальна робота
Відбіркова комісія [17]
ПОДІЇ ТА НОВИНИ КМК КНТУ
Головна » 2014 » Лютий » 12 » Храмове свято коледжу
12:14
Храмове свято коледжу

 Уже стало доброю традицією щороку урочисто відзначати Храмове свято Кіровоградського машинобудівного коледжу КНТУ. Тож, 12 лютого 2014 року у затишній залі зібрались викладачі, студенти, гості та друзі коледжу з нагоди цієї події, яка за церковним календарем збігається зі святом Трьох святителів.

Ведучі заходу Сніжана Сабадаш і Павло Пташко гостинно привітали усіх присутніх на святі та повідомили, що домову церкву Єлисаветградського земського реального училища було збудовано на початку ХХ століття й освячено 12 лютого 1913 року на честь трьох святителів: Василя Великого, Григорія Богослова, Іоана Златоуста.

Клірик кафедрального собору Різдва Божої Матері протоієрей Андрій Боярчук виступив з вітальним словом, у якому поздоровив усіх присутніх зі святом, пояснив його смисл і значення.

Детальніше про життя і діяльність трьох святителів, а також їх відношення до навчального процесу розповів Клірик Свято-Покровського храму ієрей Олександр Хомич.

                                       

Історик-краєзнавець Олександр Мануйлов підготував наукову доповідь про історію заснування домової церкви, а також продемонстрував унікальні фотографії храму та іконостаса.

                                                       

Гончаренко Олена Миколаївна – голова обласного об’єднання Червоного Хреста подякувала за плідну співпрацю директора коледжу, під керівництвом якого працівники та студенти постійно долучаються до благодійних акцій, передаючи пожертви нужденним.

                                                     

Концерт викладачів та вихованців Кіровоградської музичної школи № 3 – добрих друзів навчального закладу не залишив байдужим жодного присутнього на святі.

                                             

                                             

                                             

У фінальному слові директор коледжу Сторожук Микола Володимирович щиро подякував усім присутнім за участь в організації та проведенні заходу і запропонував у подальшому відзначати свято більш масштабно, запровадивши святкування Дня студента Кіровоградського машинобудівного коледжу саме 12 лютого у день Храмового свята трьох вселенських учителів і святителів: Василя Великого, Григорія Богослова, Іоана Златоуста.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 516 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024