Четвер, 25.04.2024, 04:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Новини
Події [454]
Архів [19]
Анонси [0]
Оголошення та анонси подій
Шляхами подвигу і слави [2]
Ветеранам Великої Вітчизняної присвячується
Виховна робота [142]
Матеріали та звіти проведених виховних годин
Навчальна робота [26]
Навчальна робота
Відбіркова комісія [17]
ПОДІЇ ТА НОВИНИ КМК КНТУ
Головна » 2010 » Лютий » 12 » Храмове свято - відродження традицій
17:14
Храмове свято - відродження традицій
Відбулося храмове свято за участю представників церкви , "Червоного хреста" та хору музичного училища.
 
«Де храм, і я там»
Така приказка ходила серед українців ще 100 років тому, коли храмові свята користува­лися великою пошаною. Під час таких свят збиралися кошти на будівництво церков, шкіл, друка­рень, шпиталів.
Відродити цю традицію взялися викладачі та учні Кіровоградського машино­будівного коледжу КНТУ. Тож зібралися в коледжі, де за часів Єлисаветградського земського реального училища проводили­ся уроки Закону Божого. Точніше, в приміщенні колишньої домової церкви Трьох Святителів, яка була побудована на кошти бла­годійників і освячена 12 лютого 97 років тому.
Як наго­лосив священик Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря архімандрит Варнава, ця обитель в усі часи залишалася під наглядом своїх покровителів - Василя Великого, Григорія Богослова та Іона Златоуста. Пояс­нивши, що таке храмове свято, він закликав усіх при­сутніх напередодні Великого посту наповнити серця любов'ю та співчуттям задля духовного очищення.
Від імені працівників українського Червоного Хрес­та до присутніх звернулася голова обласного об'єднан­ня ЧС Олена Гончаренко. Вона коротко розповіла про ТРАДИЦІЇ роботу організації і подякувала учнівському та педа­гогічному колективу коледжу за кошти (1800 гривень), які вони зібрали на операцію хворому малюку з Олек­сандрії. Від імені учнів виступила студентка Оксана Євсюкова.
Потім слово взяв директор коледжу Микола Сторожук. Він, зокрема, сказав: «Сьогодні ми закла­даємо основи відродження духовності в нашому навча­льному закладі. Традиції існують для того, щоб їх підтримувати. Тому виховання без духовності, без висо­кої моралі сьогодні не можливе».
На запрошення керівництва коледжу участь у святі взяв студентський хор музичного училища (на знімку). Художній керівник - заслужений діяч мистецтв України Юрій Любович. Наостанок ведуча свята методист коледжу Світлана Ілючек побажала усім словами Олеся Гончара: «Бе­режіть собори ваших душ».
 
 
Руслан БРУНЬКА Фото Валерія ЛЕБЕДИКА
(Кіровоградська правда №12 від 16 лютого 2010 р.)
Категорія: Події | Переглядів: 705 | Додав: vvzvvz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024