Середа, 08.05.2024, 22:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Новини
Події [454]
Архів [19]
Анонси [0]
Оголошення та анонси подій
Шляхами подвигу і слави [2]
Ветеранам Великої Вітчизняної присвячується
Виховна робота [142]
Матеріали та звіти проведених виховних годин
Навчальна робота [26]
Навчальна робота
Відбіркова комісія [17]
ПОДІЇ ТА НОВИНИ КМК КНТУ
Головна » 2015 » Вересень » 25 » «Сцена – мій кумир, театр – священний храм для мене».
14:40
«Сцена – мій кумир, театр – священний храм для мене».

«Сцена – мій кумир, театр – священний храм для мене».

Говорив про вагомість і значення  театральної справи І.Карпенко-Карий. Саме таку назву  отримав  захід, організований Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва  ім. О. Бойченка, куди 22 вересня запросили студентів  груп  А 15 1/9  і  К 15 1/9 (викладачі української літератури  Ілючек С.І., Бояр О.М.). 

29 вересня 2015 року вся культурна громадськість відзначає  170-ту річницю від дня народження І. Карпенка-Карого, драматурга, актора, режисера, громадського та театрального діяча. Працівники відділу мистецтв ознайомили студенів із біографією нашого земляка, показали фрагменти фільму про творчий шлях та особисті переживання письменника.

У зустрічі також брала участь директор музею І.Карпенка-Карого Катерина Лісняк, яка презентувала дуже цікаві та ексклюзивні подробиці про долю нащадків  Карпенка-Карого. Всі присутні з великою увагою слухали захоплюючі історії їхнього життя. Один із членів родини, Мілаш Студнічка, навіть  працював у Єлисаветградському реальному земському училищі (зараз це машинобудівний коледж), чим студенти були приємно здивовані.

В цілому, на цьому заході майбутні автомеханіки та комп’ютерники  збагатилися зовсім новими цікавими відомостями про письменника, які багато кому є невідомими.   Після закінчення розповіді студенти  мали змогу переглянути книжкову та фотовиставку, поспілкуватися з працівниками бібліотеки та отримати відповіді на всі питання.

 Іван Карпенко-Карий справді є видатною постаттю української культури.                   Від театру його не могли відлучити ні трагічні події родинного життя, ні громадські справи, ні обов’язки служби. Саме український театр був для І. Карпенка-Карого другою рідною домівкою,   бажаним місцем відпочинку, радості.  Ми маємо пишатися нашим видатним земляком, твори якого, хоч і написані багато років тому, є надзвичайно актуальними й сьогодні.
                                                        Федорченко Сергій, Русаков Максим

студенти групи групи А15 1/9
 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 1245 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024